Sâmbătă, 13 iulie, ora 10. Continuăm călătoria noastră cu proiectul “CandEsti PRO-IT” împreună cu cei 25 de elevi ai Școlii Gimnaziale “Matei Gr. Vladeanu” din Cândești-Vale, județul Dâmbovița.

Astăzi am văzut, am analizat și am programat plăcuțele micro:bit. Editorul MakeCode ne-a fost de mare ajutor. Am învățat principiile parcurgând câteva tutoriale, apoi am construit codul pentru a ne crea propriile aplicații sau joculețe. Le-am descărcat pe plăcuță și a fost “wow”! Micro-bitii au prins viață – inimioare, emoticoane, mesaje de salut, “personaje” care aleargă și nu se lasă prea ușor prinse. Apăsăm butoanele, scuturăm plăcuțele și ne bucurăm să  descoperim că le-am învățat “limbajul”, că prin câteva blocuri de cod le putem transmite ceea ce am dori să facă.

Cum ne place să învățăm jucându-ne și să ne jucăm învățând, după pauza de masă (pe care unii dintre noi au scurtat-o, nerăbdători să mai programeze ceva 🙂 ), ne-am organizat pe echipe și am construit câte un joculeț, bineînțeles, tot de echipă. La final am testat codul jucându-ne împreună. Ne-am bucurat și ne-am sărbătorit reușita cu “un aplaud” pentru că și astăzi am fost cu toții câștigători!

Încă o zi minunată, plină de distracție și împlinire.

Așteptăm Atelierul 3: Ozobot Bit!

Mulțumim din nou voluntarilor care ne-au fost de mare ajutor: Andrei (student UPB), Marius (16 ani), Dani (15 ani), Stefi (8 ani), Mihai (9 ani).

 Avem și filmuleț! Mulțumim, Dani! 

#StartONG
#implicareafacediferenta
#actfortomorrow
#kaufland
#candestiProIT
#AsociatiaGiveItBack
k