A venit și ziua în care proiectul nostru s-a terminat. Au fost patru sesiuni extraordinare în care am avut alături de noi 25 de copii extraordinari, inteligenți si dornici să învețe noi tehnologii.

Am fost o echipă pe cinste! Am învățat împreună despre Scratch, Micro:biți, Ozoboți, despre colaborare și comunicare, despre cum să dăm mai departe; despre cum să reciclăm, cum să ne implicăm, cum să criticăm constructiv astfel încât schimbările pe care ni le dorim să înceapă chiar cu noi.

Curiozitate, entuziasm, bucurie, joacă; muncă, învățare, încredere în forțele proprii. Doar câteva dintre caracteristicile acestui proiect. Toate au ajuns la cote maxime în această sesiune finală când ne-am imaginat și am construit un Cândești SMART, cu locuitori SMART, care știu să pună tehnologia la lucru cu scopul de a le susține bunăstarea, dar și cu multă grijă pentru mediul înconjurător. Spital, poliție, pompieri, fermă, parc cu loc de joacă, zoo, piscină, case frumoase și “inteligente”, energie regenerabilă, bărcuțe pe râu, infrastructură rutieră și multe zone verzi – toate s-au înălțat “cărămidă cu cărămidă” – piesele Lego au fost de mare ajutor – și au căpătat funcționalitate cu ajutorul Micro:biților și Ozoboților programți deja cu multă măestrie de către copii. A ieșit ceva super! Ne-a plăcut tare mult!

BRAVO, copii!

Am încheiat bucurându-ne de reușita noastră, apreciind efortul și implicarea fiecăruia cu un mic premiu și făcându-ne planuri de viitor. CândEști PRO-IT abia a început. Va continua din toamnă pentru că voluntarii de acum, Andrei Briceag si Marius Matachi, precum și copiii mai mari care au participat la acest proiect sunt hotărâți să ducă clubul de programarea mai departe. Îi vom ajuta și îi vom susține cu tot dragul. Suntem doar la … un deal distanță!

Și da, urmează un lung șir de mulțumiri 🙂 Pentru că astfel de lucruri frumoase se întâmplă doar atunci când suntem împreună, cu gândul, cu sufletul, cu faptele.

Mulțumim în primul rând d-nei director Irina Constantinescu. Este OMUL care face ca multe lucruri interesante să fie posibile la Cândești.

Mulțumim copiilor participanți – am făcut o echipă super!

Mulțumim părinților care ne-au acordat încredere și timp de 4 sâmbete și-au lăsat copiii pe “mâna noastră” 🙂

Mulțumim voluntarilor din Cândești – Andrei Briceag si Marius Matachi. Ne bazăm pe voi să duceți clubul mai departe!

Mulțumim doamnelor educatore Irina Briceag și Ramona Andrei și doamnelor învățătoare Rodica Predescu și Magdalena Dina pentru sprijinul acordat. Ne-am dori să susțineți în continuare clubul de programare CândEști PRO-IT!

Mulțumim copiilor noștri – Ștefania Enescu (8 ani), Mihai (9 ani) și Dani (15 ani) Mircu – pentru că în fiecare sâmbătă s-au trezit la ora 6 și și-au luat foarte în serios rolul de voluntar.

 Mulțumim Ana-Maria Stancu pentru sprijinul acordat în alegerea echipamentelor de care am avut nevoie.

 Mulțumim echipei Predau Viitor (Techsoup Romania)- și datorită vouă a luat naștere acest proiect (Elena, Ana, Gabi, Irina știu de ce 😉 )

 Mulțumim Start ONG by Kaufland pentru susținerea proiectului nostru și a altor proiecte utile comunității.

 #StartONG #implicareafacediferenta #actfortomorrow #kaufland

#candestiProIT #AsociatiaGiveItBack