Sâmbătă, 6 iulie, ora 10 am început călătoria în noul proiect “CandEsti PRO-IT” cu cei 25 de elevi ai Școlii Gimnaziale “Matei Gr. Vladeanu” din Cândești-Vale, județul Dâmbovița.

Am pornit în zori încărcați cu toate cele necesare, inclusiv gustări delicioase și hrănitoare pentru toți copiii. Entuziasmul și energia pozitivă erau și ele pe listă, dar nivelul acestora a crescut simțitor de la atâtea flori și nuanțe de verde de pe dealurile peste care am trecut spre Cândești.

Am ajuns. Porțile erau deschise iar la intrare ne aștepta cu un zâmbet cald și sincer chiar d-na director Irina Constantinescu. Au început să sosească și copiii, cei mici însoțiți de părinți, cei mari în grupuri, după prietenii și vecinătăți. Am făcut cunoștință, am povestit puțin despre ce ne-am propus să facem și am trecut la lucru.

Astăzi a fost despre Scratch, despre programare creativă, despre cât de distractiv este să învățăm jucându-ne! Scene, personaje, animații, sunet, coordonate, mișcări din taste, variabile, decizii, repetiții, operatori – despre toate am învățat construind proiecte pas cu pas. Crabul și-a invitat prietenii la dans iar steluța de mare a jucat leapșa cu meduza până în seară 🙂 Reținerea inițială generată probabil de necunoscut, a fost repede înlocuită de entuziasm, curiozitate și  bucuria reușitei.

Am încheiat atelierul cu un joculeț în Kahoot care, pe lângă faptul că ne-a distrat foarte tare, ne-a ajutat să recapitulăm și să fixăm ceea ce am învățat!

A fost o zi minunată, plină de distracție și împlinire.

De-abia așteptăm Atelierul 2: Micro:Bit – 13 iulie!

Mulțumim în mod deosebit voluntarilor care ne-au fost de mare ajutor: Andrei (student UPB), Marius (16 ani), Dani (15 ani), Stefi (8 ani), Mihai (9 ani).

 Avem și filmuleț! Mulțumim, Dani!