Anunțăm cu mândrie proiectul “ARDUINO Start”!
Suntem entuziasmați să vă dezvăluim cel mai nou proiect educațional al Asociației GIVE IT BACK – “ARDUINO Start”! Cine poate participa? Elevii din clasele VII, VIII și IXa care sunt pasionați de tehnologie și electronica.
Ce ne propunem să realizăm? “ARDUINO Start” are ca scop stimularea interesului pentru știință și tehnologie, dezvoltând abilități de programare, creativitate și gândire critică. Tinerii noștri vor învăța cum să construiască și să conecteze componente hardware, cum ar fi senzori, motoare și LED-uri. De asemenea, vor dezvolta proiecte creative cu Arduino, precum roboți și dispozitive de automatizare.
Programul se va desfășura în perioada octombrie – decembrie 2023, la Școala Gimnazială I.L. Caragiale. Suntem bucuroși să oferim acest curs GRATUIT și avem în plan să implicăm între 10 și 15 elevi în fiecare sesiune.
În primele două sesiuni, participanții noștri au avut parte de o introducere în conceptele de bază ale electronicii și în universul plăcuței de dezvoltare ARDUINO!
Au explorat toate surprizele și posibilitățile oferite de kitul hardware ARDUINO pentru începători și au testat primele lor aplicații!
Am explorat împreună senzori, motoare,rezistențe electrice etc., am instalat aplicația dedicată pentru programarea ARDUINO și am dat viață unui prim proiect. Emoția și entuziasmul copiilor din timpul acestor sesiuni au fost deosebite!
Cu fiecare conexiune și fiecare cod scris, pasiunea pentru tehnologie și creativitatea noastră se dezvoltă!
Aventura “ARDUINO Start” continuă!
Revenim cu detalii legate de cea de a treia sesiune a cursului nostru – “ARDUINO Start”, organizat în parteneriat cu Școala Gimnazială „IL Caragiale” din Pitești, Argeș.
Copiii au avut ocazia să folosească materialele didactice create special pentru ei și au implementat mai multe aplicații cu ajutorul plăcuțelor ARDUINO.
Iată câteva dintre exemplele de proiectele pe care le-au pus în aplicare:
1. Să aprindă și să schimbe culoarea unui bec LED cu ajutorul ARDUINO;
2. Să folosească un potențiometru pentru a colecta date și apoi pentru a controla intensitatea luminii generate de un bec LED;
3. Să folosească un sensor de măsurare a intensității luminii pentru a porni sau opri un bec LED;
4. Să folosească un senzor de proximitate pentru a măsura distanța dintre un obiect și senzor.
Copiii au fost încântați de aceste proiecte și pas cu pas au început să învețe elementele de bază ale programării ARDUINO cu ajutorul mentorilor asociației noastre.
Aventura “ARDUINO Start” continuă! Sesiunea 4!
Revenim cu detalii legate de cea de a patra sesiune a cursului nostru – „ARDUINO Start”, organizat în parteneriat cu Școala Gimnazială „IL Caragiale” din Pitești, Argeș.
În această sesiune, copiii participanți au aprofundat limbajul de programare al plăcuței ARDUINO și au implementat două proiecte avansate, menite să îi ajute să-și dezvolte noțiunile de programare, necesare unor viitoare proiecte cu un nivel ridicat de complexitate.
Iată proiectele pe care le-au pus în aplicare:
1. Să conecteze și să programeze o telecomandă care trimite valori prin intermediul ARDUINO;
2. Să creeze un sistem de alarmă folosind ARDUINO cu următoarele componente: 2 LEDuri – unul albastru pentru armare și unul roșu pentru alarmă, un difuzor programat să emită un semnal sonor de alarmare și un senzor ultrasonic pentru detectarea mișcării.
Scopul nostru este să îi ajutăm pe copii să combine ceea ce au învățat până acum în idei noi de proiecte. Ne dorim ca ei să experimenteze, să testeze, să corecteze și să își îmbunătățească cunoștințele de programare ARDUINO!
Aventura “ARDUINO Start” a ajuns la final!
Am ajuns și la a cincea sesiune a cursului nostru – “ARDUINO Start”, organizat în parteneriat cu Școala Gimnazială „IL Caragiale” din Pitești, Argeș.
În această sesiune, copiii au continuat să aprofundeze lumea electronicii cu ajutorul ARDUINO.
Iată proiectele pe care le-au pus în aplicare:
Au conectat un ecran LCD la ARDUINO și au afișat informații text pe el;
Au conectat un mini-joystick și au înregistrat valorile mișcărilor lui cu ajutorul ARDUINO;
Au făcut un mini-pian cu ajutorul butoanelor și a unui difuzor;
Au realizat un întrerupător pentru un bec LED;
Au conectat un senzor de temperatură și umiditate și cu ajutorul ARDUINO aucolectat datele și le-au afișat pe ecran LCD. Au folosit un potențiomentru pentru amodifica contrastul textului afișat de ecranul LCD.
Aventura „ARDUINO Start” va continua și anul viitor cu noi proiecte și sperăm noimult entuziasm din partea copiilor participanți.
Rămâneți alături de noi pentru mai multe actualizări și momente inedite din
aventura noastră ARDUINO Start!
Proiectul “ARDUINO Start” este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Act for Tomorrow!