Meet&Code – Give IT Back to Community 2.0

Start: 2021-10-09
Stop: 2021-10-09
Program: MeetAndCode
Participanți: 32
Locație: Online
Sponsori:
Parteneri: Asociația Tech Soup România

Luna octombrie pentru asociația noastră înseamnă luna evenimentelor MeetAndCode!

Pe 09 octombrie 2021 a avut loc primul nostru eveniment Meet&Code, intitulat „Give IT Back to Community 2.0”.

Acest eveniment a fost dublu ca și amploare și efort susținut al copiiilor și mentorilor noștri și s-a bucurat de aprecierea invitaților!

Grupa Teens a clubului GIVE IT BACK de programare creativă a fost împărțită în 3 echipe care au propus fiecare 3 proiecte lansate în timpul evenimentului MeetAndCode iar grupa mijlocie, a elevilor de clasa a VII-VIIIa au prezentat un concept de joc dezvoltat de către ei pe tema reciclării.

Proiectul Reciclator

Proiectul aparține grupei mijlocii a clubului nostru de programare creativă; copiii de clasa a VIIa și a VIIIa și-au folosit imaginația și tehnologia pentru a crea un joc de reciclare pe care l-au prezentat invitaților noștri și celorlalți participanți.

Proiectul WheelAID

Echipa „TripleAM” a prezentat un concept tehnologic menit să ajute persoanele cu dizabilități fizice să obțină ajutor de la voluntari pentru diverse activități. Proiectul implică dezvoltarea unei aplicații mobile care să fie folosită pentru a pune în legătură cele două părți și a pentru a ajuta astfel la conștientizarea unui tip de voluntariat „altfel” menit să apropie oamenii comunității.

Protipul aplicației WheelAID – stadiu de concept inițial

Proiectul WheelAID va continua sub mentoratul și umbrela Asociației GIVE IT BACK urmând ca la anul să aplicăm pentru un grant de finanțare pentru a sprijini dezvoltarea acestei aplicații și a celorlalte obiective importante împreună cu partenerii noștri!

Proiectul CountryROAD

Echipa din proiectul CountryROAD are ca țintă crearea unor soluții tehnologice concrete pentru a veni în sprijinul comunităților locale implicate în activități agricole. Potențialul proiectului este unul ridicat și a suscitat interes crescut din partea invitaților la evenimentul nostru. 3 direcții au decurs din prezentarea proiectului și din discuțiile din timpul evenimentului, urmând ca echipa, cu ajutorul mentorilor asociației să decidă ordinea și prioritatea implementării.

Concept inițial pentru site-ul de proiect

Proiectul Trashable

Echipa proiectului Trashable a prezentat îmbunătățirile aduse aplicației și site-ului dedicat fată de versiunea 1.0 lansată anul trecut tot în luna octombrie cu ocazia evenimentului MeetAndCode din 2020.

Concept prototip pentru aplicația mobilă – Trashable
iteConcept prototip pentru site-ul proiectului

Vino alături de noi !

Vă așteptăm ca voluntari să ne impărtășiți din experiența voastră sau să ne vizitați împreună cu copiii pentru a lua contact cu programarea.

Adresa asociației

Str. Gării, Nr. 4, Pitești,
Județul Argeș, Cod Poștal 110188

Contact

Telefon: 0746.142.867
Email: contact@give-it.org

Social Media

Copyright
2024
ASOCIAȚIA GIVE IT BACK | Cod fiscal: 40901660 | Nr. inreg. 14/RA/2019
Design Web & Implementare - EVOMIND DEV SRL