GIVE IT BACK Education 3.0 – Pitești

Start: 2022-08-01
Stop: 2022-12-20
Program: StartONG
Participanți: 40 - 50 de copii din ciclul prima și gimnazial, 3 mentori și 3 voluntari
Locație: Pitești, județul Argeș
Sponsori: Kaufland România & Asociația Act for Tomorrow
Parteneri: Școala Gimnazială Ion Luca Caragiale

Toamna lui 2022 a adus cu sine un nou proiect marca GIVEITBACK! Este vorba despre proiectul GIVE IT BACK Education 3.0 care marchează relansarea cursurilor clubului nostru de programare creativă în format fizic și într-o nouă locație și cu un nou parteneriat încheiat cu Școala Gimnazială Ion Luca Caragiale din Pitești!

Proiectul GIVEITBACK Education 3.0 este implementat în perioada august – decembrie 2022 prin intermediul Programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow!

Cursurile GIVEITBACK Education 3.0 sunt împărțite pe 3 domenii principale: Scratch & Micro:bit, Programarea jocurilor cu UNITY și Web Design.

Contextul nevoii implementării proiectului GIVEITBACK Education 3.0

Am descoperit pe baza experienței noastre nevoia de a accesa noile tehnologii astfel încât copiii să dobândească competențele digitale de bază și să fie încurajați și ajutați să își dezvolte abilități în domeniul programării și creării de conținut digital.

Considerăm că utilizând tehnologia și din perspectiva de creatori, nu doar din cea de consumatori, copiii își pot face planuri de dezvoltare personală și profesională, dând mai multă atenție învățării, ceea ce poate contribui la reducerea abandonului scolar, la mărirea șanselor de a accesa următorul ciclu de învățământ dar și la conștientizarea posibilității de a dezvolta o carieră în domeniul IT.

Programare creativă cu SCRATCH și Micro:bit

Programarea jocurilor cu UNITY

În acest curs copiii au învățat să programeze un joc 2D cu ajutorul aplicației UNITY. Cursul de programare a jocurilor a inclus o introducere în programare, introducere în folosirea aplicației UNITY etc.

Scopul final al acestui curs a fost crearea unui joc 2d folosind toate elementele de bază pe care le oferă o aplicație profesională cum este UNITY.

Folosind aceleași resurse grafice, audio și cod C#, copiii au creat proiecte diverse în funcție de creativitatea fiecăruia!

Introducere în Web Design

Cursul de Web Design este destinat începătorilor și conține elemente de bază de la înțelegerea noțiunii de design, la noțiuni legate de funcționarea și arhitectura Internetului, la principii de design și web design și bineînțeles o parte practică în care copiii învăță să construiască un website de prezentare de la A la Z folosind unelte de dezvoltare locală vizuale.

Vino alături de noi !

Vă așteptăm ca voluntari să ne impărtășiți din experiența voastră sau să ne vizitați împreună cu copiii pentru a lua contact cu programarea.

Adresa asociației

Str. Gării, Nr. 4, Pitești,
Județul Argeș, Cod Poștal 110188

Contact

Telefon: 0746.142.867
Email: contact@give-it.org

Social Media

Copyright
2024
ASOCIAȚIA GIVE IT BACK | Cod fiscal: 40901660 | Nr. inreg. 14/RA/2019
Design Web & Implementare - EVOMIND DEV SRL