GIVEITBACK Education 1.0

Start: 2021-06-01
Stop: 2021-11-30
Program: StartONG
Participanți: ~ 100
Locație: Online
Sponsori: Kaufland România & Asociația Act for Tomorrow
Parteneri: Școala Matei Gr. Vlădeanu - Cândești-Vale, Școala Mircea cel Bătrân - Pitești, Școala Petre Sergescu - DrobetaTurnu Severin

Începem proiectul “GIVEITBACK Education 1.0”!

Începutul verii înseamnă și startul proiectelor pentru echipa noastră !

Luna aceasta începem lucrul la GIVEITBACK Education 1.0, proiect aflat printre cele 14 proiecte comunitare finațate în luna mai prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow.

După doi ani de activități non formale în cadrul Clubului de Programare GIVE IT BACK, dar și în cadrul proiectelor desfășurate pentru copii din alte comunități din țară, ne dorim să împărtășim experiența noastră cu cât mai mulți profesori, mentori și voluntari din cluburi de programare, copii dornici să învețe programarea într-un mod plăcut și distractiv.

În cadrul acestui proiect vom dezvolta un kit care va conține un set de programe noi de studiu și materialul didactic suport aferent pentru un an. Disciplinele vizate sunt programarea creativă, programarea cu roboti și dezvoltarea paginilor web.

Programele sunt concepute pentru elevi din învățământul primar si gimnazial și vor putea fi implementate în cadrul orelor de opțional prevazute în planurile cadru la nivel național sau în cadrul unor cluburi dedicate.

Pentru fiecare disciplină vom realiza conținutul programei, materialul suport în format tipărit dar și în format electronic.

Experiența lucrului online pe care am avut-o anul acesta pe perioada pandemiei ne-a arătat că, mai ales pentru copii de vârstă mică, atât suportul de lucru online, cât și cel în format tipărit sunt de mare ajutor.

Partenerii noștri în acest proiect

Pornim lucrul alături de partenerii noștri cărora le mulțumim pentru implicare și sprijinul oferit !

Școala Gimnaziale “Matei Gr. Vladeanu” Cândești Vale, județul Dâmbovița – d-na director Irina Constantinescu.

Școala “Mircea Cel Batrân” Pitești, Județul Argeș –  d-l director Dragoș Dinculescu, d-na profesor de informatică Paula Cioară, d-l profesor de informatică Gabriel Badea, d-na profesor învățământ primar Arina Șerbănică, d-na profesor învățământ primar Dora Băiașu.

Școala Gimnazială “Petre Sergescu” Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți – d-l director Florin Piciorgros, d-na profesoară învățământ primar Oxana Vrăjitoru, d-na profesoară de informatică Valentina Epuran.

Ce impact ne propunem să avem?

Începând cu anul școlar viitor, partenerii noștri vor putea pilota unul sau mai multe cursuri în propria școală sau într-un club de programare.

Cele 3 programe de curs și materialul suport vor putea fi accesate la cerere și de către alți doritori, profesori din țară sau mentori din cluburi de programare.

Cât mai mulți copii, mai ales din comunități defavorizate, vor avea acces la cursuri de programare și tehnologie în propria școală sau comunitate.

O să vă ținem la curent! Vom reveni cu informații și poze!

#asociatiagiveitback #StartOng #implicareafacediferenta
#actfortomorrow
#kaufland

×