GIVE IT BACK To Schools – Câmpulung Muscel, Argeș

Start: 2023-08-20
Stop: 2023-11-20
Program: StartONG
Participanți: 20 de copii din ciclul primar, 8-15 profesori învățământ primar și gimnazial, 4 mentori și 3 voluntari
Locație: Câmpulung Muscel, județul Argeș
Sponsori: Kaufland România & Asociația Act for Tomorrow
Parteneri: Școala Gimnazială Sfântul Iacob

Prin proiectul GIVE IT BACK To Schools ne reîntoarcem în școli pentru a sprijini profesorii să integreze tehnologia în activitățile didactice. După Școala Gimnazială “Matei Gr. Vlădeanu” Cândești (județul Dâmbovița), Școala Gimnazială “Valea Popii” Mihăești (județul Argeș), Școala Gimnazială Hălchiu (județul Brașov), mergem acum la Câmpulung Muscel, la Școala Gimnazială “Sfântul Iacob”.

Perioada de desfășurare a proiectului este programată între 20 august și 29 decembrie 2023.  

Vom organiza 4 ateliere de programare creativă Scratch, Micro:bit și Ozobot. Două ateliere vor fi adresate profesorilor, două ateliere vor fi adresate elevilor clasei a II-a.

Dupa finalizarea atelierelor, profesorii vor avea la dispoziție plăcuțe și kit-uri Micro:bit precum și material didactic tipărit și online pe o platformă de elearning astfel încât, cu ajutorul acestora și cu sprijinul nostru să organizeze un eveniment de programare pentru elevii școlii și să integreze programarea în activitățile didactice viitoare.

Proiectul GIVE IT BACK To Schools este implementat în perioada august – noiembrie 2023 prin intermediul Programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow!

Contextul nevoii implementării proiectului GIVE IT BACK To Schools

Profesorii au nevoie de sprijin pentru a învăța cum să folosească și să integreze tehnologia în activitățile didactice. Având la dispoziție tutoriale și echipamente potrivite, precum și suport direct din partea noastră, aceștia vor putea folosi programarea ca instrument de lucru atât pentru crearea materialelor didactice, cât și pentru activitățile cu elevii.

Copiii au nevoie de acces la noile tehnologii astfel încât să dobândească competențele digitale de bază și să fie încurajați și ajutați să iși dezvolte abilități în domeniul programării și creării de conținut digital.

Atelier 1 – Programarea creativă pentru profesori – 07.09.2023

Explorăm Lumea Programării Creative împreună!

În data de 7 septembrie 2023, am avut onoarea să găzduim primul atelier de programare creativă cu profesorii de la Școala Gimnazială Sf. Iacob din Câmpulung Muscel. A fost o zi plină de descoperiri și entuziasm, unde am împărțit cunoștințe și am deschis uși către lumea captivantă a programării.

Atelierul a fost împărțit în două părți: în prima parte, am explorat programarea creativă cu ajutorul aplicației online SCRATCH, dezvoltând jocuri și animații interactive care au făcut să strălucească ochii profesorilor participanți.

Apoi, ne-am aventurat în a doua parte, în care am descoperit secretele programării creative cu ajutorul micro-computerului MICRO:BIT. Am creat proiecte uimitoare, programând acest mic dispozitiv pentru a ne aduce ideile la viață.

Am fost extrem de încântați să avem alături de noi 10 doamne profesoare, care fac parte din ciclul primar și gimnazial. Reacția lor a fost una extrem de pozitivă, iar entuziasmul lor ne-a inspirat. Aceste doamne profesoare au transmis că vor putea să împărtășească cunoștințele și abilitățile dobândite în atelier cu elevii din clasele lor, deschizându-le noi orizonturi în lumea tehnologiei.

Următorul nostru atelier de programare creativă, de data aceasta dedicat elevilor, va avea loc pe 23 septembrie 2023, și suntem nerăbdători să vedem cum acești copii minunați vor explora și vor crea lucruri interesante cu ajutorul tehnologiei.

Vrem să transmitem un sincer Mulțumim! doamnelor profesoare pentru participarea entuziastă și pentru dorința de a face diferența în educația elevilor din Școala Gimnazială Sf. Iacob. Sunteți o sursă de inspirație pentru noi toți!
🖥️📚✨

Atelier 2 – Programarea creativă pentru elevi – 23.09.2023

Descoperim Magia Programării Creative împreună cu elevii Școlii Sfântul Iacob!

În data de 23 septembrie 2023, am avut bucuria de a desfășura al doilea atelier de programare creativă cu elevii de la Școala Gimnazială Sf. Iacob din Câmpulung Muscel. A fost o zi plină de creativitate, inovație și zâmbete luminoase, în care am continuat să explorăm lumea fascinantă a programării.

Atelierul a fost împărțit în două grupe entuziaste: în prima grupă, elevii din clasele II-IIIa au fost inițiați în programarea creativă cu ajutorul aplicației online SCRATCH. Acești tineri talentați au creat jocuri și animații captivante, aducându-și imaginația la viață prin cod.

În cea de-a doua grupă, elevii din clasele V-VIIa au descoperit tainele programării creative cu ajutorul micro-computerului MICRO:BIT, programându-l să facă lucruri interesante. Au fost momente de provocare și inspirație, iar rezultatele au fost pe măsură!

La acest atelier, ne-au însoțit 29 de copii curioși și plini de energie, alături de 3 doamne profesoare din ciclul primar și gimnazial. Reacția a fost una extrem de pozitivă, iar doamnele profesori au transmis că micuții noștri programatori au fost entuziasmați și dornici să continue această călătorie în lumea tehnologiei.

Următorul nostru atelier de programare creativă este deja în pregătire și va avea loc în luna octombrie. Suntem nerăbdători să vedem ce idei și proiecte creative ne așteaptă!

Dorim să transmitem un călduros “Mulțumim!” doamnelor profesoare pentru implicarea și susținerea voastră în această călătorie educativă. Și copiilor, vă felicităm pentru entuziasmul, energia și voia bună pe care le aduceți în fiecare atelier!

Atelier 3 – Programarea creativă pentru elevi – 24.10.2023

🌟 **Descoperim Lumina Cunoașterii și Inovației cu Copiii!** 🚀

În data de 24 octombrie 2023, am fost martorii unui alt moment magic în cadrul celui de-al treilea atelier de programare creativă cu elevii de la Școala Gimnazială Sf. Iacob din Câmpulung Muscel!

A fost o zi plină de energie, curiozitate și realizări, în care am explorat lumea captivantă a tehnologiei.

Copiii participanți au fost împărțiți în 3 grupe entuziaste și au avut ocazia să se joace și să învețe cu ajutorul kiturilor de construcție. Au asamblat și programat diverse modele cu ajutorul micro-controlerului **MICRO:BIT**, descoperind astfel secretele programării și a roboților.

Cu entuziasmul la cote maxime, copiii au testat prototipurile construite și au experimentat diverse programe pentru plăcuța MICRO:BIT. De asemenea, au avut ocazia de a controla o mică mașinuță programabilă, tot cu ajutorul MICRO:BIT, într-o experiență captivantă și educativă.

Această zi a fost posibilă datorită doamnei profesoare **Cristina Duță**, care ne-a onorat cu prezența și susținerea sa. Mulțumim din inimă pentru implicare!

Mulțumim copiilor entuziaști care au participat la acest atelier și au făcut din ziua de astăzi o experiență minunată. Sperăm că v-a plăcut, iar entuziasmul vostru este sursa noastră de inspirație!

Poze din timpul atelierelor noastre!

Feedback de la profesorii participanți!

Vino alături de noi !

Vă așteptăm ca voluntari să ne impărtășiți din experiența voastră sau să ne vizitați împreună cu copiii pentru a lua contact cu programarea.

Adresa asociației

Str. Gării, Nr. 4, Pitești,
Județul Argeș, Cod Poștal 110188

Contact

Telefon: 0746.142.867
Email: contact@give-it.org

Social Media

Copyright
2024
ASOCIAȚIA GIVE IT BACK | Cod fiscal: 40901660 | Nr. inreg. 14/RA/2019
Design Web & Implementare - EVOMIND DEV SRL