GIVE IT BACK To Schools – Câmpulung Muscel

Start: 2023-08-20
Stop: 2023-11-20
Program: StartONG
Participanți: 20 de copii din ciclul primar, 8-15 profesori învățământ primar și gimnazial, 4 mentori și 3 voluntari
Locație: Câmpulung Muscel, județul Argeș
Sponsori: Kaufland România & Asociația Act for Tomorrow
Parteneri: Școala Gimnazială Sfântul Iacob

Prin proiectul GIVE IT BACK To Schools ne reîntoarcem în școli pentru a sprijini profesorii să integreze tehnologia în activitățile didactice. După Școala Gimnazială “Matei Gr. Vlădeanu” Cândești (județul Dâmbovița), Școala Gimnazială “Valea Popii” Mihăești (județul Argeș), Școala Gimnazială Hălchiu (județul Brașov), mergem acum la Câmpulung Muscel, la Școala Gimnazială “Sfântul Iacob”.

Perioada de desfășurare a proiectului este programată între 20 august și 29 decembrie 2023.  

Vom organiza 4 ateliere de programare creativă Scratch, Micro:bit și Ozobot. Două ateliere vor fi adresate profesorilor, două ateliere vor fi adresate elevilor clasei a II-a.

Dupa finalizarea atelierelor, profesorii vor avea la dispoziție plăcuțe și kit-uri Micro:bit precum și material didactic tipărit și online pe o platformă de elearning astfel încât, cu ajutorul acestora și cu sprijinul nostru să organizeze un eveniment de programare pentru elevii școlii și să integreze programarea în activitățile didactice viitoare.

Proiectul GIVE IT BACK To Schools este implementat în perioada august – noiembrie 2023 prin intermediul Programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow!

Contextul nevoii implementării proiectului GIVE IT BACK To Schools

Profesorii au nevoie de sprijin pentru a învăța cum să folosească și să integreze tehnologia în activitățile didactice. Având la dispoziție tutoriale și echipamente potrivite, precum și suport direct din partea noastră, aceștia vor putea folosi programarea ca instrument de lucru atât pentru crearea materialelor didactice, cât și pentru activitățile cu elevii.

Copiii au nevoie de acces la noile tehnologii astfel încât să dobândească competențele digitale de bază și să fie încurajați și ajutați să iși dezvolte abilități în domeniul programării și creării de conținut digital.

Atelier 1 – Programarea creativă pentru profesori – 07.09.2023

🌟 Explorăm Lumea Programării Creative împreună! 🚀

În data de 7 septembrie 2023, am avut onoarea să găzduim primul atelier de programare creativă cu profesorii de la Școala Gimnazială Sf. Iacob din Câmpulung Muscel. A fost o zi plină de descoperiri și entuziasm, unde am împărțit cunoștințe și am deschis uși către lumea captivantă a programării.

Atelierul a fost împărțit în două părți: în prima parte, am explorat programarea creativă cu ajutorul aplicației online SCRATCH, dezvoltând jocuri și animații interactive care au făcut să strălucească ochii profesorilor participanți.

Apoi, ne-am aventurat în a doua parte, în care am descoperit secretele programării creative cu ajutorul micro-computerului MICRO:BIT. Am creat proiecte uimitoare, programând acest mic dispozitiv pentru a ne aduce ideile la viață.

Am fost extrem de încântați să avem alături de noi 10 doamne profesoare, care fac parte din ciclul primar și gimnazial. Reacția lor a fost una extrem de pozitivă, iar entuziasmul lor ne-a inspirat. Aceste doamne profesoare au transmis că vor putea să împărtășească cunoștințele și abilitățile dobândite în atelier cu elevii din clasele lor, deschizându-le noi orizonturi în lumea tehnologiei.

Următorul nostru atelier de programare creativă, de data aceasta dedicat elevilor, va avea loc pe 23 septembrie 2023, și suntem nerăbdători să vedem cum acești copii minunați vor explora și vor crea lucruri interesante cu ajutorul tehnologiei.

Vrem să transmitem un sincer Mulțumim! doamnelor profesoare pentru participarea entuziastă și pentru dorința de a face diferența în educația elevilor din Școala Gimnazială Sf. Iacob. Sunteți o sursă de inspirație pentru noi toți!
🖥️📚✨

Vino alături de noi !

Vă așteptăm ca voluntari să ne impărtășiți din experiența voastră sau să ne vizitați împreună cu copiii pentru a lua contact cu programarea.

Adresa asociației

Str. Gării, Nr. 4, Pitești,
Județul Argeș, Cod Poștal 110188

Contact

Telefon: 0746.142.867
Email: contact@give-it.org

Social Media

Copyright
2023
ASOCIAȚIA GIVE IT BACK | Cod fiscal: 40901660 | Nr. inreg. 14/RA/2019
Design Web & Implementare - EVOMIND DEV SRL