TrashAble

Start: 2020-09-05
Stop: 2020-09-05
Program: MeetAndCode
Participanți: 15
Locație: Online
Sponsori: SAP Europe
Parteneri: Asociația TechSoup

Evenimentul nostru online, TrashAble este printre primele evenimente Meet and Code finanțate în 2020!

Descrierea evenimentului

Evenimentul nostru se va desfășura online, pe data de 5 septembrie 2020, în intervalul orar 10:00 – 13:00.

Va fi organizat de către 10 voluntari, cursanți ai clubului de programare GiveITBack, Pitești și se adresează tinerilor cu vârste între 12 și 18 ani dornici să afle și să învețe despre cum tehnologia poate ajuta la promovarea unui stil de viață sustenabil, în armonie cu natura.

Andrei, Anita, Arina, Dani, Dragoș, Edi, Mara, Silviu, elevi în clasa a X-a și cursanți ai clubului de programare GiveITBack, au gândit și au pornit realizarea aplicației de mobil TrashAble lucrând în echipă, dar online iar în cadrul evenimentului vor împărtăși experiența lor de lucru și celorlalți participanți.

Ce spun membrii echipei despre acest proiect

Am creat aceasta aplicatie pentru a ne proteja planeta, incurajand oamenii sa arunce gunoaiele in locurile special amenajate. Aplicatia contine o harta a cosurilor de gunoi publice, insotite de informatii despre reciclare si protejarea mediului. Iti e pofta de ceva dulce si iti cumperi o inghetata, dar, ce faci cu ambalajul?

Sa il arunci pe jos ar fi cel mai simplu, intrucat nu stii unde se afla cel mai apropiat cos de gunoi. Dar, cu aplicatia noastra, poti proteja mediul! O deschizi, cauti cosul de gunoi si arunci ambalajul. Astfel, ai facut inca un pas spre salvarea planetei!

Ce a presupus munca la acest proiect

Munca de proiect a însemnat 3 obiective majore : o primă versiune a aplicației mobile, un site dedicat de prezentare pentru aplicație și un pachet de prezentare pentru ziua evenimentului. A fost un efort comun menit să îi învețe pe tineri lucrul în echipă sub mentoratul membrilor fondatori ai Asociației GIVE IT BACK.

Site-ul dedicat aplicației îl puteți găsi aici – https://trashable.giveitback.ro/

Evenimentul Meet&Code 2020 – TrashAble – 05.09.2020

Vino alături de noi !

Vă așteptăm ca voluntari să ne impărtășiți din experiența voastră sau să ne vizitați împreună cu copiii pentru a lua contact cu programarea.

Adresa asociației

Str. Gării, Nr. 4, Pitești,
Județul Argeș, Cod Poștal 110188

Contact

Telefon: 0746.142.867
Email: contact@give-it.org

Social Media

Copyright
2024
ASOCIAȚIA GIVE IT BACK | Cod fiscal: 40901660 | Nr. inreg. 14/RA/2019
Design Web & Implementare - EVOMIND DEV SRL