Am fost și noi parte din povestea proiectului S.O.S. STEAM

Proiectul SOS STEAM a fost implementat de către Grupul de inițiativă Caravana cu Lilieci în parteneriat cu Școala Gimnazială Hălchiu. A fost finanțat de Fondul Științescu Brașov 5.0, gestionat de Fundația Comunitară Brașov. 

“Școala Gimnazială Hălchiu a fost partenerul nostru în proiect. Toate activitățile au fost făcute împreună cu profesorii din școală pentru profesorii și elevii lor. Proiectul S.O.S. STEAM a plecat de la nevoile acestora și contextele de învățare pe care le puteam dezvolta împreună. Consider că proiectul a fost de succes în cea mai mare parte datorită implicării exemplare a doamnei profesoare Monica Avădanii, a domnului director Daniel Teodor Călin și a întregului colectiv de 15 profesori care au participat direct la activități. În cadrul inițiativei mele personale, Caravana cu Lilieci, obiectivul era unul de scurtă durată, organizarea atelierelor pentru copii, dar în cadrul proiectului Științescu, obiectivele erau de durată medie și lungă cu accent pe profesori și impactul pe care ei îl vor cea mai departe în școala și comunitatea lor.”

– Ana Stamatescu, mentor în proiectul SOS STEAM

“Atât eu cât și prietena mea Adela Beca (care îmi este și colegă de birou) lucrăm cu peste 20.000 de mii de profesori din pre-universitar din România și Republica Moldova. Zilnic vedem că printre nevoile principale ale acestora sunt nevoile de formare profesională. Se cere constant de la profesori să fie la curent cu cele mai noi tendințe în pedagogie, tehnologie sau alte domenii, dar cu greu au la îndemână resurse gratuite de calitate. Din acest motiv am dorit să ne axăm și în acest proiect Științescu pe formarea profesorilor. Nu vom avea elevi pregătiți pentru viață și piața muncii dacă nu redăm profesorilor atenția și importanța cuvenită. Cred de asemenea că o școală de succes este o școala cu un colectiv de profesori unit și din acest motiv este important ca ei să participe ca un colectiv la aceste formări. În cadrul proiectului S.O.S. STEAM ne-am bucurat să avem sprijinul unor formatori de profesori excepționali: Ana Clara Grecu de la Liceul Tehnologic Carol I Valea Doftanei și Cătălina Enescu și Răzvan Enescu de la Asociația Give IT Back.”

Ana Stamatescu, mentor în proiectul SOS STEAM

Mai multe despre proiectul S.O.S STEAM

Laborator modern dotat cu imprimante 3D la o şcoală din Braşov – antena3.ro

Felicitări, Caravana cu Lilieci, pentru reușita acestui proiect!

Mulțumim, Ana Stamatescu, pentru provocare și încredere!

Vino alături de noi !

Vă așteptăm ca voluntari să ne impărtășiți din experiența voastră sau să ne vizitați împreună cu copiii pentru a lua contact cu programarea.

Adresa asociației

Str. Gării, Nr. 4, Pitești,
Județul Argeș, Cod Poștal 110188

Contact

Telefon: 0746.142.867
Email: contact@give-it.org

Social Media

Copyright
2024
ASOCIAȚIA GIVE IT BACK | Cod fiscal: 40901660 | Nr. inreg. 14/RA/2019
Design Web & Implementare - EVOMIND DEV SRL